ZUPA KREM Z POMIDORÓW
Skład:
2 puszki pomidorów razem z zalewą.
2-3 duże ząbki czosnku (zależy jak ostrą zupę chcecie uzyskać)
1,5 łyżki oliwy
świeża bazylia
sól, pieprz, chilli, szczypta vegety.
Przygotowanie:
1. Czosnek kroimy w drobne paseczki. Na dno garnka wylewamy oliwę i podsmażamy czosnek (uważamy, żeby się nie przypalił!!).
2. Dodajemy do garnka pomidory razem z zalewą i gotujemy. Wrzucamy sporo listków świeżej bazylii, szczyptę soli, świeżo zmielony pieprz, chilli i jeśli uznajecie vegete to ją również. Doprowadzamy do wrzenia i mieszamy.
3.Po ok.4 min. odstawiamy z ognia, blendujemy i GOTOWE!
VOILA! :)
Smacznego i Przyjemnego weekendu! :)
Karola.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz