Jak radzicie sobie z obiadami w pracy? Ja codziennie przygotowuję je w pudełeczku, ponieważ nie lubię jadać na mieście. Nie mam pewności jak jest przygotowywany posiłek, dlatego zawszę zabieram swój obiad z domu. Dzisiaj pokażę Wam prosty przepis na otrębowe naleśniki z twarożkiem i łososiem.
Składniki:
Ciasto:
- jajko
- 30 g jogurtu naturalnego (u mnie 0%)
- 20 mil gazowanej wody
- 3 łyżki otrębów pszennych (15g)
- 35 g oliwek (u mnie zielone)
- szczypta: soli, bazylii, czosnku granulowanego, chilli.
- 80g filetu z łososia
- 70g twarogu (u mnie 0%)
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- Filet z łososia przyprawiamy solą ziołową i smażymy na patelni bez tłuszczu.
- W miseczce roztrzepujemy jajko, dodajemy jogurt, wodę, otręby i wszystko razem mieszamy. Oliwki kroimy w plasterki dodajemy do ciasta wraz z przyprawami. Doprowadzamy do jednolitej masy.
- Nasze 'ciasto' dzielimy na dwie porcje u smażymy na patelni. Ja zawsze od góry przykrywam, wtedy wierzch szybciej się ścina.
- W tym czasie gdy nasze naleśniki się smażą przygotowujemy farsz. Twaróg rozcieramy widelcem, usmażonego łososia rozdrabniamy, dodajemy jogurt i wszystko razem mieszamy.
- Farsz dzielimy na dwie porcje, rozkładamy na naszych naleśnikach i zawijamy.
Justyna
bardzo fajny przepis. uwielbiam łososia i na pewno spróbuję taką wersje :)
OdpowiedzUsuńJak to śmieszne wygląda u jak smacznie :D
OdpowiedzUsuńCo tak naprawdę myślimy mówiąc 'zaburzenia odżywiania'? www.dzisiejsza-nadzieja.blogspot.com